Spolčo v Polné

Píše se ještě LP 2015 🙂 a o. Damián přiváží ze své pravidelné obchůzky po vikariátních společenstvích pozvánku na farní ples v Polné. Taková událost samozřejmě budí pozornost nejen u členek, ale i u členů našeho spolča a po krátké poradě nám nezbývá než pozvání (s notnou dávkou nadšení) přijmout.

Když jsme se dozvěděli přesný termín, zjistili jsme, že se ples kryje s tím naším. Rozhodovali jsme se tedy, kam vyrazit, ale nakonec vyhrála možnost poznat nové lidi a potkat některé staré známé. V sobotu 16. ledna tak vyrazilo spolčo na jih.

Pro některé to je slavnostní okamžik, neboť se jedná o jejich první ples. Rodiče však nenechávají nikoho na holičkách a všichni se schází pěkně nažehlení a ustrojení. V Polné jsme na čas mezi prvními, naštěstí. Lístky do tomboly ještě jsou, ale po našem příchodu značně prořídly.

V sále je zatím minimum lidí, tak jdeme alespoň pozdravit staré známé, hlavně Lojzíka, našeho táborového vedoucího, který zde v tuto chvíli zastával pozici barmana. A také nás přišel pozdravit a navštívit bývalý havlíčkobrodský vikář, o. Ladislav Novák.

Duet hraje k tanci i poslechu a kupodivu všichni tančí. Zábava je v plném proudu, Polenští chlapci provázejí naše slečny a my samozřejmě ty jejich a vůbec nevadí, že někteří se učí tancovat za pochodu.

A chvilku před půlnocí přichází ta všemi očekávaná chvíle – losuje se tombola. Hlavní cenu jsme sice nevyhráli, ale i tak si z plesu odnášíme třeba pytel brambor nebo balík toaletního papíru. Hurá!

Z plesu pak odcházíme bohatší o spoustu nových zážitků a setkání. A už teď plánujeme naše další akce s Polenským spolčem.

Vojtěch a Jiří Kletečkovi