Výsledky tříkrálové sbírky na Havlíčkobrodsku a Humpolecku

trikralovka_2016_kolednici_4Poslední pokladničky rozpečetěny a koruny sečteny – výsledky tříkrálové sbírky už jsou známé. Sbírka probíhala v prvních deseti lednových dnech a vůbec poprvé byla v havlíčkobrodském a humpoleckém vikariátu zdolána hranice 2 milionů. Konečný výtěžek činí 2.021.857 Kč.

„Tímto chci poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do letošní Tříkrálové sbírky. Společnými silami koledníci nesli v pokladničkách celkem 194,5 kg mincí a bankovek,“ informuje koordinátorka Tříkrálové sbírky Jana Dománková a dodává: „další zástup dobrovolníků se zapojil do organizačních záležitostí, které jsou spojené s Tříkrálovou sbírkou. Poprvé se letos koledovalo v Dolním Městě, Jiřicích, Hořicích, Hojanovicích a Kochánově. Mám velkou radost, že se prostřednictvím Tříkrálové sbírky zapojuje do charitního díla stále více lidí. Tentokrát jsme koledovali do 429 zapečetěných pokladniček. Nejstaršímu z koledníků (doprovodů skupinek) bylo 82 let.“

Ve farnosti Havlíčkův Brod se v pokladničkách za první dva lednové týdny nastřádalo celých 164.599 Kč. Více se vybralo v Přibyslavi a to 232.595 Kč. V Humpolci pak Tři králové vykoledovali 153.600 Kč, v Krucemburku 150.394 Kč, v Polné 138.868 Kč a nad stotisícovou hranici se dostali také ve Světlé nad Sázavou, kde se vybralo 118.084 Kč.

Kompletní informace se dozvíte v tiskové zprávě Oblastní charity Havlíčkův Brod (PDF)