Do královéhradecké diecéze přijede misionář milosrdenství

P. ThLic. Martin Sedloň, OMI má jako jeden z misionářů milosrdenství v rámci svých pravomocí pomoci potřebným lidem. „Domluvili jsme s ním čtyři sobotní termíny, z nichž nás čeká ještě 7. květen, 24. září a 22. říjen. Přijede do Hradce Králové a bude k dispozici v katedrále Svatého Ducha ve zpovědnici, vždy od 9.00 do 12.00. Věřící tak mohou využít jeho služby pro řešení specifických duchovních situací i pro přijetí svátosti smíření,“ řekl biskupský vikář pro pastoraci P. Jan Linhart.

Misionáře milosrdenství rozeslal do světa papež František, který na to má jako jediný právo, již na Popeleční středu. Vybraní kněží mají být podle papežské buly Misericoriae vultus vyhlašující Svatý rok milosrdenství, „znamením církve mateřské péče ve prospěch Božího lidu“ a získají proto pravomoc prominout i ty hříchy, které jsou vyhrazené pouze Svatému stolci. Mají být především prostředníky Boží otevřené náruče pro všechny, kteří hledají odpuštění, prostředníky pravých lidských setkání, zdrojem osvobození a pomocníky při překonávání překážek na cestě do nového života. Zpovědní kněží podle papeže „nemají soudit a vyjadřovat nadřazenost“, nýbrž vítat kajícníky s otevřenou náručí. „Obuškem ztracené ovečky zpátky nepřivedeme,“ apeloval František na kněží.

Převzato ze stránek :

http://www.bihk.cz/aktuality/zpravy/3734-do-kralovehradecke-dieceze-prijede-misionar-milosrdenstvi.html

Pokud víte o někom, kdo touží po Božím milosrdenství, nebo se nachází v nějaké složité duchovní situaci, kterou nedokáže řešit se svým duchovním pastýřem, buďte prostředníkem, který mu o této mimořádné příležitosti poví a nabídněte svou pomocnou ruku, aby mohl navštívit Hradec Králové k setkání s misionářem milosrdenství v termínech 24. září a 22. říjen 2016.