Dny evropského dědictví

Římskokatolická farnost plakatHavlíčkův Brod se i letos připojuje k Městu Havlíčkův Brod a otevírá své památky veřejnosti v rámci Dnů evropského dědictví. Pro návštěvníky je připravený bohatý program – na farní zahradě se představí křesťanské kapely NaPrášky, Výbuch a DoHlubin z Havlíčkova Brodu i okolí. Nejen pro děti si skauti připravili hru „Vita Caroli“, která vtáhne účastníky do doby Karla IV.. Bude možné si vyzkoušet rytířský turnaj, střelbu z luku, stavbu Karlova mostu a mnohé další. Program završí v 18.00 bohoslužba v děkanském kostele Nanebevzetí Panny Marie.

ded_katerinaSpoustu zajímavého programu nabídne i kostel svaté Kateřiny. Návštěvníky čeká ukázka s přehrávkou kytar Františka Rapáče, koncert Vrabčího trhu a hra Lumíra Macha na didgeridoo. Koncerty v kostele za řekou pak uzavře vystoupení Petrof Piano Trio.

Své brány veřejnosti otevře také kostel svatého Vojtěcha a přístupná bude i vyhlídková věž děkanského kostela Nanebevzetí Panny Marie. Obě památky bude možné navštívit od deváté do sobotní šestnácté hodiny.

Podrobný harmonogram:

Čas\místo Farní zahrada Kostel sv. Kateřiny Kostel sv. Vojtěcha
9.00 Ukázka a přehrávka kytar Františka Rapáče Otevření kostela
9.30 Vrabčí trh – koncert
11.15 Lumír Mach – koncert na didgeridoo
12.00 Ukázka a přehrávka kytar Františka Rapáče
13.00 Vrabčí trh – malý koncert
13.30 Začátek programu „Vita Caroli“
14.00 NaPrášky (Světlá nad Sázavou) – koncert
15.00  Petrof Piano Trio – koncert
15.15 Výbuch (Havlíčkův Brod) – koncert
16.00  Uzavření kostela  Uzavření kostela
16.30 DoHlubin (Praha) – koncert
18.00 Bohoslužba

ded