Krista na kříži nedrží hřeby…

Milí farníci, při procházkách naším krásným městem můžeme narazit na zjímavá místa, která nám můžou vnuknout zajímavé myšlenky k rozjímání.

Prvním místem je kalvárie v našem parku, kde jsou tři železné kříže. Když si ten, na kterém visí Kristus prohlédnete z blízka, zjistíte ohromnou věc – Krista na kříži nedrží žádné hřeby…

dig

Už chápu. Nebyly to ani hřeby, které by Krista držely na kříži jeruzalémské kalvárie…
Byla to jeho láska k nám ! To pro nás a za nás visel na dřevě kříže. To láska k nám ho ke kříži připoutala a láska Otcova ho na kříži podpírala. A až půjdte někdy na procházku městem, běžte se tam pomodlit a tu lásku Kristovu z kříže ucítíte.

A je spousta dalších zajímavých míst. V našem parku třeba rostou stromy, co mají oči. Nevěříte ? Kdyby mohly mluvit, co by asi o nás lidech řekly ?! A víte že některé dokonce mluví ? Nevěříte ?

Stačí se podívat na kůru jejich stromů. Do některých totiž lidé za dlouhá léta postupně zapsali různá sdělení – některá radostná a některá smutná. Některá jsou z lásky a některá z nenávisti. Když najdete stromy co „vidí“, najdete i stromy co „mluví“ a sami si můžete poslecnout, co vám ze své kůry přečtou. Poradím, že to je pěšinkou z kalvárie k rybníčku s vodopádem a stačí se dobře dívat   : – )

dig

dig

A nebo můžete objevit strom, pod kterým není nikdy zima…

dav

Petr Trefil