Prázdninová fotosoutěž „Vyfoťte se se sv. Janem Nepomuckým“

Nevěřili byste, kolik těch svatých Janů všude kolem nás je! Každý je trochu jiný, ale přesto se dá  vždy dobře poznat oblečen v rochetě, s biretem na hlavě, s křížem v ruce a okolo hlavy svatozář s pěti hvězdičkami…
Pro zpestření života farnosti byla na letošní prázdniny nabídnuta fotosoutěž s názvem „Vyfoťte se se svatým Janem Nepomuckým“.

Soutěže se zúčastnilo 17 rodin či jednotlivců z naší farnosti (a jeden pes) a celkem se sešlo asi 35 fotografií. Každá fotka má svůj příběh – někdo našel sv. Jana Nepomuckého náhodou a na první pohled, někdo okolo něj na dovolené procházel delší dobu, než si ho povšimnul. Jedna rodinka zaslala do soutěže fotky snad všech Janů Nepomuckých, které o prázdninách na svých cestách potkala.
Jejich děti již poznají sv. Jana Nepomuckého naprosto bezpečně v jakémkoliv uměleckém ztvárnění.

Máme i tři fotky ze zahraničí – z Polska, Rakouska a Francie. Ostaní jsou ze všech možných míst Čech a Moravy, zblízka i zdaleka. Ze zapadlého kouta Šumavy, z Krkonoš i Beskyd, z větších i menších měst.

A kdo zvítězil? Přece všichni, kteří se zapojili! V této soutěži se nehodnotí umělecká kvalita, ale to, že jste si na prázdninových cestách vzpomněli na svou havlíčkobrodskou farnost, jíž jste součástí.

Díky vám, že se snažíte zapojovat do života farnosti aktivním způsobem. I z těchto zaslaných fotek je vidět, že máte svou farnost rádi. A každý z vás si zaslouží sladkou odměnu.  Vyzvědněte si ji během září v našem kostele Nanebevzetí Panny Marie u stolečku s biblickými postavičkami.


S díky za spoluprác Marta Růžková