Vyfoťte se s kostelem Panny Marie – vyhodnocení

Díky vám všem, kteří jste si během svých prázdninových cest vzpomněli na havlíčkobrodskou farnost a zaslali fotku s kostelem či kapličkou Panny Marie. Někteří sice úplně přesně nesplnili zadání a vyfotili jen samotný kostel, takže se ostatní nedovědí, kdo tam vlastně byl, ale nakonec i tyto fotky zařazujeme k prohlédnutí na farní web, abychom si mohli všichni uvědomit, že mariánské kostely jsou na mnoha a mnoha místech.
Poslali jste své fotky z blízkého okolí i z veliké dálky. Zajímavé je, že nikoho nenapadlo vyfotit se s naším kostelem Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.  Nejbližší je kaplička Panny Marie v Michalovicích (od náhodné poutnice procházející Havlíčkovým Brodem a čtoucí naše kostelní nástěnky ), kostel ve Skále nebo kostelík v Číhošti.
Někteří jste navštívili velká a známá poutní místa – Velehrad, Králíky, Dub nad Moravou nebo Dobrou Vodu u Nových Hradů, jiní zas malé šumavské poutní místo Strašín, románský kostel v Tismicích, kostelík v obci Drahov mezi jihočeskými rybníky nebo Jindřichův Hradec, Olbramovice na Benešovsku, Roudnici nad Labem v Českém středohoří, poutní místo Homol s unikátním schodištěm, kde se dá pomodlit celý růženec (150 schodů) či Ostřetín u Holic (jako chlapec v tomto kostele ministrovával náš P. Stanislav).
Dva kostely jsou z Prahy – snad každý pozná kostel Panny Marie Sněžné z centra Prahy – a ten druhý je ve Lhotce, zasvěcený Panně Marii Královně Míru z roku 1935.
Samozřejmě máme i fotografie ze zahraničí – jednu z Polska, jednu z Chorvatska a tři z Itálie. A která je opravdu z největší dálky? Katedrála Panny Marie v japonském Tokiu. 
Pro všechny, kteří se zúčastnili, je připravena malá sladká odměna na stolečku s biblickými postavičkami v našem kostele. Všechny fotografie jsou vystaveny na internetových stránkách www.farnosthb.cz.
Je krásné, když můžeme navštěvovat mariánské kostely a setkávat se s naší nebeskou Matkou. Přeji nám všem, ať je Panna Maria naší pomocnicí v každé situaci a mocnou přímluvkyní u Boha.
Marta Růžková