Vrabčáci v Kateřině

Vrabci_Trh_Katerina_2016_plakatV neděli 26. června vystoupí v kostele svaté Kateřiny v Havlíčkově Brodě kapela Vrabčí trh. Duo kytaristy a zpěváka Libora Siebenbürgera a písničkáře Pavla Lutnera hraje podle svých slov folk and jazz a pohodu. „Pokud budete mít příští neděli čas a náladu, určitě se v kostele zastavte. Koncert začíná od 16.00,“ zve na koncert jeden z pořadatelů, Vít Vodrážka.

V pořadí jde už o třetí kulturní akci, která se v letošním roce v kostele svaté Kateřiny uskuteční. Předposlední květnovou neděli zde vystoupil pěvecký sbor Limbora. Kostel se veřejnosti otevřel také 10. června při Noci kostelů, během které na flétny zahrál soubor Flauti Feroci a proběhla diskuze o osudu této památky. „Na podzim budeme pokračovat. 10. září do Kateřiny zavítá Petrof Piano Trio s koncertem komorní hudby a na Dny otevřených ateliérů plánujeme ukázku výroby a hry na didgeridoo,“ prozrazuje Vít Vodrážka další program v Kateřině.

Koncerty pořádá iniciativa Život kostelům, která se snaží nalézt využití pro kostel svaté Kateřiny a následně i prostředků na jeho opravu. Výtěžek z akcí tedy poputuje přímo na opravy v tomto kostele. Více informací se můžete dozvědět na internetových stránkách projektu www.zivotkostelum.cz.