Galerie: Cesta kolem světa za 80 dní

13. – 20. srpna jsme se zúčastnili farního tábora v Žirovnici. Téma celotáborové hry byla Cesta kolem světa za 80 dní. Cestovali jsme spolu s Philleasem Foggem, Passepartouem a slečnou Monikou Larochovou okolo zeměkoule. Každý den jsme byli v jiném městě. Naše cesta začínala v Londýně a dále pokračovala přes Paříž, Istanbul, indickou Agru, čínskou vesnici Lanzhou, San Francisco a New York zpět do Londýna.

Na táboře jsme se rozdělili do šesti skupinek, ve kterých jsme proti sobě soutěžili v různých hrách. Zajímavá byla hra „malování tělem“. Tato hra spočívala v tom, že jsme si na nějakou určenou část těla (prst, loket, chodidlo, nos,  bradu, tvář) nanesli barvu a malovali obraz na téma tábor. Dál se nám líbila hra Stavění sochy prince Hapiho. Hra se skládala ze dvou částí. V první části jsme navštívili šest stanovišť s různými úkoly a získali šest papírků s nakreslenými částmi těla. V druhé části jsme za ně dostali hlínu a vymodelovali sochu prince Hapiho.

Ve volném čase jsme vyráběli maňásky z ponožek a fixami na textil nebo zažehlovacími barvami jsme si pomalovávali vaky na záda. Ve čtvrtek sehráli naši vedoucí žirovnické zprávy. Měli je úžasně promyšlené a vtipné. Moc jsme se u toho nasmáli.

Tábor se nám velmi líbil a těšíme se na příští rok.

Jitka a Maruška Laštovicovi