Tentokrát doba kamenná aneb Žirovnice 2017

Rok se s rokem sešel, a i letos bylo v plánu vyrazit na další farní tábor. Místo konání se od loňského roku nezměnilo, a tak i tento rok hostila náš farní tábor fara v Žirovnici. Již dlouho před samotným odjezdem a konáním onoho týdne zábavy a společně stráveného času, jsme si lámali hlavy, v jakém tématu se bude tábor odvíjet. Po mnoha návrzích a debatách bylo rozhodnuto. Jako hlavní námět byl vybrán animovaný film Croodsovi. Jedná se o rodinnou kreslenou komedii, která vypráví o náročném životě v pravěku. Rozhodně doporučuji ke shlédnutí. Při pomyšlení na některé scény mě ještě stále bolí břicho od smíchu.

Když byly všechny přípravy hotovy, bylo na čase vyrazit. Při cestě se neztratila ani taška, pravda, některá vozidla pomocných vedoucích utrpěla kosmetické vady, avšak díky všem andělům strážným to vše dopadlo dobře. Celý týden jsme si užívali zajímavý program plný her, kdy za mě jej vyhrála překážková dráha s lovením kukuřice z lavoru. Vskutku jsem si nikdy nemyslel, že to takto nadchne jak děti, tak i nás pomocné vedoucí, kdy jsme z toho možná my měli ještě větší radost. Přijely za námi i návštěvy, jako například otec Oldřich a otec Petr, páter Hroznata s Gorazdem, otec Damián, který zavítal až ze vzdálených Zbraslavic či otec Pecen, který nám všem ukázal, jak se vlastně hraje volejbal.

Dokonce jsme měli to štěstí, že nám na tábor přijeli Adéla Drdlová a otec Jenda David ukázat a přednést své zážitky z cesty do Rwandy a k poutnímu místu Kibeho. Velice zajímavá a poučná přenáška, kterou nepřerušila ani bouřka. Zkrátka tábor plný radostí a krásných zážitků. Nutno poděkovat všem, kteří se na něm podíleli, protože takovéto akce pomáhají tvořit kolektiv a farnost. Díky Bohu za to! Rovněž velké poděkování patří paním kuchařkám, které celý týden výtečně vařily, a i díky nim jsme v té době kamenné neumřeli hlady.

Mně již nezbývá než poděkovat Pánu Bohu za všechny tyto radosti a za zdařilý tábor. A zase za rok se můžeme těšit na viděnou.

Jára Čížek

Na táboře se mi moc líbilo, byly tam ovce, hráli jsme hry, zpívali jsme a chodili jsme nakupovat. Úplně nejvíc ze všeho se mi líbila plachta. Klouzali jsme se na ní. Bylo to super.

Zajímavá byla i modlitba tancem. Přijela i naše teta vyrábět lucerničky a vzala sebou našeho malého bratrance Kryštůfka. Byla s ním sranda. Chvilku se styděl, ale za pár minut si povídal s každým.

Trochu mě otravovala ranní rozcvička s Jardou 🙂

Z tábora jsem si přivezla spoustu sádrových magnetek, které jsem si vyráběla. Také se mi líbila soutěž bot. Sice naše boty moc nevydržely, ale přesto jsme dostali plný počet bodů. Poznali jsme naše nové pány faráře, kteří za námi přijeli. Na táboře se mi moc líbilo, příští rok určitě jedu znova 🙂

Anička Holá

Všechny táborové fotky najdete na rajčeti scholy.