Dárky Výbuchu

Již devátým rokem hudební skupina Výbuch zakončuje rok společnou hrou, a to nikoli na hudební nástroje, ale srážením kuželek bowlingovou koulí.  A jinak tomu nebylo ani v tento předvánoční čas.

Každoroční vánoční večírek je poděkováním nejen vystupujícím členům skupiny a jejím pravidelným pomocníkům, ale také rodinným příslušníkům, kteří svého člena rodiny či milého (milou) postrádají v době, kdy je na zkoušce nebo na vystoupení mimo Havlíčkův Brod.

Na bowling se všichni moc těší  a rok od roku vidíme, jak žáci předčí své učitele. Jen Daniela s Marcelkou jsou trvalou výjimkou, kterou jen tak někdo nepřehraje. Tentokrát výherci prvních tří míst obdrželi nejen dárek, ale také medaile, z kterých měli všichni velkou radost.  Moc jsme si hru užili, stejně tak i vycházku přes rozzářené město s vánoční výzdobou.  Natěšení na nadcházející překvapení v podobě dárečků, dobrot, kvízu, kalendáře, promítání sestřihů z našich společných akcí a představení nového videa k našim písním jsme se přemístili neskutečně rychle.

Poděkování kapelníka směrem k nám bylo upřímné a milé a překvapením pro všechny bylo krásné poděkování Kristýnky a předání medaile nejlepšímu kapelníkovi – jasnačka, tomu našemu Michalovi.  Bílý vánoční stromeček byl maličký, zato dárečků byla hromada. Každý donesl jeden dárek a minimálně jeden vylosovaný si odnesl domů. V předchozích letech jsme měli rozdělené dárky pro děti a pro dospělé, ale protože z většiny našich dětí jsou už mládežníci nebo dospělé dívky a pořádní chlapi, dárky zůstaly nerozdělené. A tak se stalo, že jediné děti (Kačka, Anička, Kája a Honzík) dostaly víno, medovinu a krásnou sadu panáků na alkohol.  To bylo smíchu a překvapení. Ještě, že jejich rodiče dostali čokoládu, lázeňské oplatky a jiné dobroty. Po výměně byli děti i rodiče velmi spokojení.

Díky aukci jednotlivých listů loňského kalendáře získali výherci krásné velké fotografie na památku a po představení letošního kalendáře si už vyfotografovaní dělají zálusk na fotografie v něm použité. Jen si na ně musí rok počkat. Mimochodem, kalendář je možné vidět ve farní knihovně, kde visí na zdi.

Při promítání videí jsme zavzpomínali na krásné společně prožité chvíle loňského roku a děkovali jsme Martinovi, jak se mu to povedlo dát pěkně dohromady. O videa se s vámi rádi podělíme, můžete je zhlédnout na webu farnosti nebo při Noci kostelů, která se uskuteční letos 5. června.

Když nám Martin pustil další hudební video s písní Ty jsi Král, zatajil se všem dech. Až si ji poslechnete i vy, pochopíte. Tato píseň je sama o sobě krásná, a když přidáte zvučný sólový zpěv – prostě nádhera.

Kvíz, byl zkouškou paměti přítomných nejen z loňských akcí Výbuchu, ale i z všeobecných znalostí. Zrekapitulovali jsme si trošku rok – tak, jak tomu bývá zvykem, a plánovali jsme ten nový.

Byl to hezký večer a věřím, že taková budou všechna naše setkání, nejen ta vánoční.

Anna Blažková